Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Twitter Instagram Youtube Facebook eMail Delegats

Escrits

categories professionals

No desvelem res de nou si diem que tant el ministeri de sanitat com la conselleria de salut sempre han estat molt generosos a l’hora d’atorgar feines i responsabilitats a les persones que treballem en el servei nacional de salut, perĆ² molt garrepes a l’hora de reconĆØixer-les i retribuir-les com cal.

La famosa llei Bolonia semblava que venia a trencar aquest maltractament envers les treballadores de les administracions, perĆ² en comptes d’aixĆ² les administracions van optar per mantenir els mateixos grups i escales salarials tot contravenint la llei.

Durant la crisi del 2009 ens van demanar (i obligar) a fer sacrificis retallant-nos sou, drets i condicions laborals, mentre encara patĆ­em les conseqĆ¼ĆØncies de les famoses retallades ens vam trobar enmig d’una pandĆØmia global que va fer trontollar els, malauradament febles, fonaments de la sanitat pĆŗblica que es va haver de recolzar Ć­ntegrament en les espatlles dels que hi treballem per a tirar endavant.

I ha arribat el moment de dir prou. Volem el que Ć©s nostre, volem el reconeixement laboral i salarial que ens pertoca com a treballadores del sistema de salut.

Des de CATAC-CTS hem fet arribar la demanda a la conselleria de Salut i, aviat, farem el mateix amb el ministeri de Sanitat demanant l’actualitzaciĆ³ de les categories laborals segons la llei Bolonia i que aquesta actualitzaciĆ³ no nomĆ©s sigui de cara a la galeria sinĆ³ que es reconegui amb l’augment salarial corresponent a la tasca que fem.